Så farlig men ändå så vacker

stora pojken Ben

Om ni kisar, då ni.

Hallå mina underbara älsklingar som håller sig kvar!
Haha, det där var kul... Lät som jag är världens viktigaste och jorden lär gå under utan mig. NOTHING TO DO HERE THEN.
Nej men jag har tillbringat min helg (Söndag-Tisdag) i London med min kära paps. Bilder kommer! Jag har försökt att blogga från mobilen men man kan inte lita på hotell-Wi-Fi.
Här får ni två 3D bilder som jag tog i Hyde Park första dagen (eller om det var någon annan park...)

London Calling

Bloggar lite snabbt från hotellrummet i London. Ja. Jag är i London. Medan ni sitter i skolbänkarna och pluggar ihjäl er!
Idag var det shopping som gällde. Portobello Road, Oxford Street, Bond Street och Harrods var väl det som gällde. Kom hem med kassar från Victoria's Secret, Apple Tree Boutique, Pull&Bear och Harrods. Ni får lite snabba bilder tagna med mobilen bara för att ni ska förstå hur avundsjuka ni är på riktigt!

 

Jag såg mig själv igenom den smutsiga spegeln. Var det så mitt liv skulle bli?

Det handlar om att tappa bort sig i någons famn och aldrig vilja hitta vägen ut

Gimp 2.8

Har någon annan än jag checkat in nya Gimp? Det är riktigt bra måste jag säga! Programmet har inga buggar, laddar väldigt fort, har en snygg layout och är väldigt bra uppbyggt! För er som inte har laddat ner det än så finns release notes HÄR.
 

November-fever

Goddag lovers.
 
November månad har nu dragit sig över jordklotet. En månad med både snö och sol- med andra ord den perfekta månaden för att fotografera! Ljuset ligger perfekt, solen reflekteras i det frostiga gräset och lövens alla färger är det varmaste som finns. 
Men eftersom att Novembers temperatur inte är en favorit så kommer några "kom-igång-tips" från mig.
 
▲Kläderna. Metallic, lager, stickat, accesoarer, kängor. November är klädernas månad. Släng på dig din favorit stickade tröja med en mönstrad skjorta under, en halsduk, ett pannband eller en mössa, vantar, tights och hur många smycken som helst! Jag ska visa upp mina favoriter i höst.

vantar stickade av mormor, mössa i fejkpäls, pannband stickat av min syster och mina älskade halsdukar!
stickat från Monki och Gina Tricot, mormors gamla flanell som är underbar att ha under den vinröda.
Några av favorit smyckena. Allt från Gina Tricot och BikBok 
Och mina Docs! mattsvarta kängor passar till allt.
 
▲Smink. Eyeliner, käkben, ögonbryn och läppar är ju som sagt fortfarande fokus. Ett sotigt öga med en tjock eyeliner, höga käkben, kraftiga ögonbryn och nakna läppar är ju helt underbart vackert! Eller motsatsen- Mörka läppar med endast mascara och ett tunnt eyeliner-sträck är också väldigt vackert!
Här har ni mina favoriter.
Usch så brusigt det blev. Hur som helst BB cream, vinröd läppänna, Colossal volum' express, eyeshadow palett, highlighter, "lila-rosa-rött-körsbärs-läppstift"(färgen är annan i verkligheten), läppglans i ungefär samma nyans, Bronzer, två eyeliners och ögonbrynspenna.
 
▲Läs. Bokmal som jag är! Vad slår en kopp te, skorpor, filt, brasa och en underbar bok? Här får ni mina favoriter.
kapitulera omdelbart eller dö-Sanne Näsling, Bara kärlek kan krossa ditt hjärta-Gunnar Ardelius, torka aldrig tårar utan handskar Del 1. Kärleken-Jonas Gardell.
 
▲Fotografi. Jag älskar att fota, att testa nya saker, utforska och lära mig. Så gå ut på prommenader och fota allt du lägger märke till. Det är både avslappnande, intressant, kul och lärorikt. Man behöver inte proffsutrustningen för att få till bra bilder! (De som jag har tagit nu här uppe är ju väldigt dåliga men orkar inte lägga ner all energi på inställningarna) Det jag menar är att man lika gärna kan göra grejerna, bl.a en reflexskärm? Och om ni vill veta hur man gör en, skriv i kommentarsfältet så gör jag en tutorial!
Digital Fotografi av Scott Kelby (Grym fotograf!!) UV-filter, polarisationsfilter, halvtonat gråfilter, stativ (154cm långt), kameraväska, Tamron 70-300mm f4/5.6 Tele-Macro objektiv och För digitalfotografer av Scott Kelby.
Jag rekomenderar dom böckerna starkt! Jag har verkligen lärt mig väldigt mycket av dom.
 
Det var väl allt som jag kan komma på nu. Försök att bomba kommentarsfältet med andra intressanta saker, och säg även till om ni vill ha en tutorial i hur man gör en reflexskärm.
Kram, Lykke.

Hittat en favoritplats

Imorse skjutsade vi Lovisa till flygplatsen. Så fort vi kom hem så städade jag bort alla chipsrester etc som låg på golvet. Two teenagers one room, weird movies and too much chips. Great combo. Dock finns det konsekvenser som (lucky us) dammsugaren kan förtära.
Mitt nya sminkbord (Och även mitt första) har tagit entré i mitt rum. En ny favorithörna har skapats och nu i skrivande stund så sitter jag här med musik från högtalarna (Bra musik inte dålig som alla andra lyssnar på, bara The Smiths och annat bra), läser en gammal monkikatalog (från vintern 2011 men fan vad bra den är) och såklart sitter jag vid sminkbordet. Lovely!!

The shadow still remains

Några utvalda bilder från min Instagram @lyploen @lyploen .

Eftersom att min gamla instagram blev hackad så gjorde jag en ny, följ den gärna hemskt supergärna så blir jag himla glad.

HAUL och presenter

Idag tog jag och Lovisa in oss till den stora staden Stockholm för shopping. Vi började hos min söta mormor vid s:t Eriksplan och tog sedan pendeln till T-centralen. 
Anledningen till att vi stannade hos mormor var för att hon hade en överraskning till mig. Som en "Vilken-tur-att-det-gick-bra-under-operationen" present så fick jag en senapsgul halsduk från MQ som jag har suktat efter väldigt, väldigt, väldigt länge. Förutom halsduken så fick jag även pengar för ett sminkbord som har hamnat i mitt rum gjort i mahogny.
Lite rikare än innan så for jag och Lovisa in till staden och började självklart på Urban Outfitters. Wilhelm mötte upp oss utanför affären så gick vi runt där inne i ca 1 timme. (Affären behöver mer tid än så, helt amazing!). Till slut så gick vi där ifrån med ett skal till mig. Sedan åt vi lunch och strosade runt på Zara. När klockan var runt 11.20 så gick Wilhelm hem igen för att äta frukost. 
En lyckad dag avslutades med halsduk, skal, tygpåse och hårnålar för mig, och tröja, byxor och nagellack för Lovisa.
Bilder från det jag köpte.

Brains

Gårdagen började med att hämta Lovisa på Arlanda. Sedan fotade vi outfit bilder och andra bilder över huvud taget.

När vi var klara med plåtningen så gick vi ner på stan och fikade på valvet. Himla gott var det.

Lite senare samma dag så körde mamma ner oss till stan igen för att köpa pumpor. Efter pumpornas kamp för vem som skulle följa med oss hem så började vi kleta Karlssons klister och toapapper över hela våra ansikten.

Bus eller godis stod på schemat (men egentligen tänkte vi bara skrämma Katja). Vi kom hem med lite godis i en kanna och började genast med pumpaskulpturerande. Resultatet blev helt out standing!