gymnasiemässa i uppsala

nu ska jag och mamma ta oss till gymnasiemässan i Uppsala.
Det är lite läskigt det här, att kliva in i ett lager-stort rum fyllt med montrar som kommer bestämma om min framtid. Och det är svårt, jag vet ju inte vad jag vill göra med mitt liv, är det ens en fjortonårings jobb att berätta om vad hen ska gå i pension från när hen är 65?
För hoppningsvis kommer jag få en viss klarhet i huvudet efter en bunt broschyrer och (uppenbarligen) vilket gymnasie som bjudit på godaste godiset.
 
Linje är jag också osäker på. Egentligen vill jag bara gå estet, för det är vad jag tycker om och jag vill bara att min fritid kan få bli min framtid. Men det är en rätt instabil plattform, så kanske media eller humanist. Finns det kanske humanist-estetiskt program så blir jag lycklig också!
 
Usch det är svårt det här, jättesvårt faktiskt. Är det någon som läser min blogg som går i gymnasiet? Vilken linje går ni på vilken skola i sådant fall? Och hur trivs ni? Och ni som inte går i gymnasiet än kanske kan berätta var ni vill gå eller vilken linje som är drömmen? 
Texta mig gärna, lykkeploen på kik. Annars kan ni alltid kommentera, fast ni inte är så bra på det.
 
Kram på er!
 

I NEED FEMINISM BECAUSE...

 

 
En bra kampanj som pågår. Sista är min!

Min kamerautrustning

Fick en kommentar på mitt senaste inlägg, där en tjej som heter Olivia frågade om jag kunde visa min kameratrustning; och givetvis! Som sagt, kom med tips för min hjärna står gärna still vid fel tillfällen.
Och bilderna är tagna med min mobil nu (iPhone4) så det blir inte så kvalitativt inlägg.
 Min reflexskärm som är 120cm i diameter. Både guldig, silvrig och vit. Själva stommen (det vita på höger bild) går att använda som bakgrund och det gjorde jag på de senaste bilderna på mig.

Min kameraryggsäck! Lowepro Micro Trekker 100. Flyttbara väggar och väldigt rymlig!

Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD MACRO 1:2 Tele-Macro | smc Pentax-DAL 1:3.5-5.6 18-55mm AL | Hama star 61 stativ, trasigt och blir nu högst ca 1 meter motsvarande tidigare 153cm.

Skylight filter omfång 62mm | rödfilter omfång 52mm | adapter 52mm-62mm | halvtonat gråfilter omfång 52mm | trådlös fjärrutlösare JJC RM-E7 Remote Control | polariseringsfilter omfång 62mm | UV-filter omfång 52mm
Pentax K-x ( kamerabild.se- Ligger bättre i handen än Nikon D3000 och Canon Eos 500D, men inte i klass med Pentax K-7. Bra info-meny.)
Nikon EM- Pappas gamla analoga som legat på botten av indiska oceanen. Har köpt film och testar nu om den fungerar.
 
Sedan har jag en liten hållare till mina filter, sladdar och laddare som inte är så attraktiva på bild! Hoppas inlägget svarade väl på din fråga!
 

Prao

Första dagen på prao! Älskar det här! Sitter och jobbar med Photoshop och InDesign samt kneper och knåper med en kamera! Den här veckan lär bli grym!
Redigerade precis den här i photoshop.
 

Båstad

Nu lämnar jag för en vecka i båstad! Prao på kommunen som sagt, foto, grafisk design och åka flak-fordon är vad som gäller!
Bild från gårdagens photoshoot! Bilder kommer upp senare.
 

Jens Hult

Åh herregud! Bara jag som följer Idol istället för att kolla på fotboll?
Jens Hult tog iallafall mitt hjärta idag, annars är det Erik och Elin som är mina favoriter, men Jens har varit etta för mig två veckor i rad nu!
Hur som haver, Jens kommer ju från märsta, så jag känner en slags connection med honom haha! Och inte nog med det, ikväll sjöng han Lions Roar med first aid kit, som alla som känner mig vet är en riktigt betydelsefull låt i mina öron! (inte bara första låten jag lärde mig på gitarr). Ni får se här om ni missade, för jag... jag var så himla rörd!
Men för att visa hur mycket jag älskar Erik så får ni även hans version av skinny love. Kalla mig mjukis, men jag har aldrig gråtit så mycket över ett idol-framträdande! har faktiskt aldrig gråtit annars. Hatar att han är gay, för jag är kär hihi.

Kenya projektet

Jag har nog aldrig riktigt nämnt det här, och jag känner att det är dags nu.
Mamma har sedan några år tillbaka jobbat med en förening i skolan som kallas Kenya Projektet. Namnet säger sig självt, det handlar om Kenya.
Det började med att få två systrar att avsluta skolan, och mamma skapade projektet för att samla in pengar till dem, nu, några år senare, är snart en hel skola byggd!
Mamma har varit i Kenya två gånger nu, och åker ned i nyår igen för att öppna skolan! Det är så fantastiskt, att tänka på hur ens mamma hjälper flera barn i Kenya att kunna gå i skolan! Vi donerar kläder, eftersom SSHL är en internatskola så lämnas mycket kläder av internater osv, sedan är det loppis och andra slags insamlingar, där allt går till Kenya-kassan.
För några onsdagar sedan visades en film från resan som ägde rum i somras, och inte ett öga i aulan var torrt efter de fem minuterna!
Jag tycker att alla som läser det här kan kolla på filmen, fem minuter skadar inte! Speciellt inte när du får se hur fantastiska människor det finns i världen, som lägger ned fritid och pengar för att hjälpa barn i ett fattigt land att få utbildning!
 
Jag älskar dig, finaste mamma! Tänk hur det hade varit utan dig i Wagwe.
Som vanligt, klicka på bilden för att komma till filmen.

Vi är bäst!

Oj oj oj... 2013 verkar vara året då de svenska filmerna gör succé! först Känn ingen sorg, sedan Monica Z och nu Vi är bäst!! 25 oktober kommer även IRL ut med Happy och ett stycke Skarsgård!
 
Men som sagt, idag är det premiär för Vi är bäst! och det är jag så läbbigt pepp på!
Den utspelar sig på 80-talet, och handlar om tre tjejer som har bestämt sig för att punken inte har dött. Med musik av framför allt Ebba Grön, lever vi oss in i 80-talets anda med rutiga byxor, kort hår, armcuffs och massa punk!
Är så sjukt pepp på att se den, så jag tänkte dela lite pre-views, trailers och min favoritlåt från filmen än så länge!
 

nyanser av höst

Förklarar härmed årstiden höst!

Så mycket fina bilder som togs i helgen, blir helt salig! Det är mycket nu, prao i tre veckor är kommande händelsen... Och jag säger bara att mina praoplatser är de bästa! Åker bland annat till båstad på söndag för att jobba på kommunen med världens bästa storebror! "kul" tänker du med sarkasm i rösten. Men ja faktiskt, för jag kommer endast hålla på med bildkommunikation, alltså, foto, bildbehandling, korrektur, webb och grafisk design! Det är iallafall det jag skrev på praolappen!
 
Sedan har jag ju en till vecka prao som kommer spenderas på ett ställe du får reda på först när det är dags, det är liksom själva grejen att peppa så du dör av avundsjuka senare!
 

Kanelbullens dag

Är det inte världens finaste bulle?
I fredags var det ju kanelbullens dag, och nu när jag äntligen har tid att röra en dator så tänkte jag visa lite bilder, och börja just med kanelbullen! Så fantastiskt god, tog oss dock hela helgen att äta den...

Göteborg för en helg

Nu åker jag till min älskade syster yster i Göteborg! Hörs när jag kommer hem.