Myrna

Dör sötdöden av den här flickan. Kolla den söta näsan! Kolla det vackra håret! Kolla den söta desigualiga klänningen! Kolla de mysiga ögonen!
Åh, barn...
 

Det handlar om att tappa bort sig i någons famn och aldrig vilja hitta vägen ut

Nä nu orkar jag inte fortsätta! Gimp 2.6 använde jag plus min TRUST ritplatta (<3)
 

sneak peek

 

Levi's

Helt glömt att visa upp mina Levi's som jag kapade på Iris second hand på hultsfredsfestivalen. 200 kronor gav jag för dom! Dock fick jag klippa av dom och sånt, men det var allt värt det!
 

Midsommar i Brända


Jag har ju redan förklarat hur midsommar i brända är, men nu får ni bilder också!

Så på traktorns flak sitter alla barnen i byn redo att åka tillbaka efter jonnig blomplockning!

Utmattade förtär de saft och bulla, medan de vuxna klär den präktige stången.

Och mer får ni inte se av byns stolthet förrän senare.

Sötaste lilla Myrna kommer ni få se mer av! Och en stolt Anna-Kari får ni kanske också se.

Så börjas det. Mambo i täten, spelmän, byns herrar som bär på stången och till slut resten.

Efter mycket "Åh HEJ! Åh HÅÅ" så börjar stången sakta jobba sig uppåt mot toppen. 
Alla små detaljer i leksandsdräkten härmade jag så fint av i sexan. Nu pryr väskans mönster även ett schabrak i storlek full till vår käre Mambo. Visst var allt vackert tillsammans?

Och så börjas det! Små grodorna, tre små gummor (sedan om du vänder dig 180 grader så blir du plötsligt en gubbe, för här får det ju inte vara sexistiskt!), raketen och massa fler, you know the rest.

Visst är det en underbar bild? I alla olika åldrar står de här runt stången. Skrattet sjuder över hela byn, inte en unge är ledsen och allas ben skuttar förjäves runt den där stången i ca 30 minuter.
Efter det här går alla åt sina håll. Till sina gårdar, eller vänners gårdar, släkters gårdar.. Eller bara där de kom ifrån. Byn är full av liv till sent på natten, och alla är så himla lyckliga på denna midsommarkväll.
 

Leksandsdräkt

 

Fin-Harry

Är det inte världens vackraste liv?

Natta nutterna och klampa trappa


Grabben fick en tandborste. Han är frälst! Framför allt nu när valpgaddarna kliar.
Egentligen är han lite för kort, men visst kan han komma upp om han vill?
 

Innuendo Bingo

Sett något vackrare? 
Jag var som sagt i dalarna under veckan, och har inte haft tillgång till något slags internet. Men nu är jag tillbaka, och jag tänkte bomba med bilder!

Midsommar

Imorgon smäller det! 21 juni 2013 börjar det sakta mörknas igen i det lilla-stora landet Sverige. Hur firas midsommar för resten av svenskarna?
För min del har jag alltid firat på ett och samma ställe- Brända, Djura, Dalarna, Sverige. Alltså. Den lilla byn Brända utanför Djura tio minuter från Leksand i Dalarna som ligger i Sverige och där med Svealand.
Några få år innan en Lykke-liten föddes så fick mormor ryck och köpte en villa-villekulla. Gul stenfasad, stora trädgårdAR och sju små ladugårdar/härbre/vedförvaring. Fyllt av äppelträd och päronträd och blommor och djur och fåglar. Jag kan fortsätta i en evighet om det här vackra stället, där vi för några år sen alltid spenderade midsommarna, hela släkten var vi här med vänner. På midsommardagen åt vi lunch på långbord i ladan, det hölls tal, små lekande barn (jag+andra) hade fnatt i benen och kunde inte sitta still, marsmallows grillades, höns matades (för vi lånade alltid fem till tio höns på somrarna av tant Märta) och mot kvällen var det femkamp av olika slag.
Nu är vi inte så många längre. Jag är fortfarande alltid här, men kusinerna är inte här, föräldrarna är antingen bortresta, kanske hinner de hit, kanske.
Det är jag, mormor, Harry och pappa i år. Syskonen har växt ifrån det här och stannar i sina städer med respektive. Ett stort hus som annars var så fullt var plötsligt tomt. På vinden är det inte utklädning i mormors gamla kläder i koffertarna under sängarna i tonårsrummet, jag ligger inte kvar i prinsessrummet, inga bråk om vem som sover vart längre, och plötsligt satt vi här inne igen och åt vår midsommarlunch.
Nu låter det som om jag är deprimerad, absolut inte! Jag älskar midsommaren, jag får rida en lövad Mambo (inte i år dock) och jag blir så glad av att se alla lyckliga barn i kransar jag tidigare flätat åt dom, smulorna från mormors nybakade bullar har fastnat runt munnarna och deras lyckliga ögon när de ser den stora svarta hästen gå förbi.
Nog om det. Midsommar är den vackraste årstiden!

Dalarna

Sitter just nu hemma hos mormor på byn brända i dalarna med Harry i knäet. Inatt åskade det, och en räv tog tre av grannens höns. Notera att staketet mellan Tapios höns och våra höns är minimalt, och det fanns spår av att räven försökt komma under till oss också.
Förutom det så har jag tagit rätt så underbara bilder på gos-Harry. 
Världens mysigaste bild på min saknade mamma och Harry. Gosmamman är i Kenya just nu och bygger skola, och henne ser jag inte förrän 29 juni.

Hultsfredsfestivalen STOXA 2013 video

Även jag beslutade att lägga ihop mina filmer som sagt, and I don't blame Lovan, det var verkligen något jävelusiskt svårt att filma bland allt hoppedistudsane i publiken! Vi kan ändå dra slutsatsen att stå längst fram på varenda konsert är extremt hetsigt, klaustrofobiskt... och euforiskt! Mina ben är sönderskavda och alla blodkärl är spräcka på knäskålarna från allt tryckande mot det ihåliga staketet [LÄS: osthyveln].
Tyvärr hade vi börjat gå mot Imagine dragons när Bastille spelade pompeii, så det blev upp med mobilen snabbt som satan långt bak i pubben.
 
Hur som helst så sitter jag antingen på ett tåg när det här inlägget kommer upp, eller så myser jag den sista stunden med Lovisa och Katja. För nu är det tidsinställt!
Någon vecka i dalarna med mormor, Mambo och Harry är vad som väntas! 

Lovan langar filmarskillsen

Lovisa langar filmarskills (lol) mellan alla hoppedistudsande publikanter. Hon slängde ihop en liten film från alla småklipp som filmades med den sketna 3GSen+galanta högtalare. Jag tänkte att jag skulle lägga ihop mina filmer också... Men inte nu. Nu orkar jag inte.

picapic

 

instapic Hult #2

Bilder från Katjas instagram, @katjahellgren

Band of horses

Såhär mysigt hade vi det på Band of Horses igårkväll! När de spelade the funeral började jag nästan gråta, och Factory fick mig att må så himla bra! 
Glädjen när Alex meddelade att han+lillasyster Emma kunde komma lagom till Oskar Linnros spelade gjorde allt så himla mycket bättre (hur det nu kunde bli bättre?). Så Jag, Alex och Emma stack senare till Work drugs och lyssnade på bandet som äger vår låt- License to drive.
Grymt avslut måste jag säga!

Instapic Hult #1

bilder från Alexs instagram, @alexdonahue

HULT

Börjar såhär. Mer kommer ut imorgon eller så!

HULT

Nätverkskomplex

Hejsan! OUFF DEN KVALLAN. Just nu befinner jag mig i ett rum jag aldrig besöker i huset pga enda stället med nätverk i exakt precis hela jävla huset. Förtvivlad? Mais oui!
För övrigt så har jag haft tunga skor idag. Det haglade och blixtrade och åskade hela förmiddagen. Sånt skrämmer mig lite, även om det har sin charm. Så går det när för många spindlar dör-

Jag och pappa var även ute på sjön idag. Men allt har sitt slut- det fina vädret, motorns ability to work, lusten att vara ute till sjöss, fiskarnas lust att fiskas etc etc. Så vi rodde i land ca tre minuter innan helvetet bröt ut, och klev in i bilen exakt när första hagelstormen tog vid. Den turen hade då vi!
Snart ska jag traska till skolan, och äta middag med mamma som snart åker till Kenya. Oh yes, det är söndag och jag ska äta middag på skolan, the logic=internatskola.

Nytt i D.M. Retro

Jag tog mig in för en titt på D.M. Retros nya sommarkollektion. Och jag är frälst. Jag har nu tagit för givet att jag måste kolla in på deras riktiga butik i stockholm.
Här har vi mina favoriter. Och du får självklart klicka på bilden för att komma till sidan.

Det var ett skoj.

I den vackra Jeffrey Campbell lådan låg dessa gosingar. lite stora är de, men gud så fina! second hand 20 kronor. Svaret är för övrigt nej, det är inte Jeffreys någonstans.
 
De galanta strumporna finner du förresten på Topshop.

JC

hihi.

Countdown

Nu är det exakt sex dagar kvar till Lovisa kommer, sju dagar tills Hultsfredsfestivalen börjar, och åtta dagar tills skolan tar slut.
Idag var vi ju även lediga, av uppenbara skäl. Så jag vaknade runt halv elva, åt frukost [LÄS: grapefrukt och två mackor]. Sedan kom min fina gudmor över, och vi for till gymmet och tränade skiten ur oss i ca två timmar. Efter det tog vi oss hem, jag lade mig på verandan i stekhet sol och läste finaste boken... Och åt grapefrukt. Sedan tog jag mig ned på stan och köpte mörk choklad+jordgubbar. Och ni förstår nog åt vilket håll det leder. Efter det tog jag och mamma cyklarna mot destination någonstans att bada, men fastnade hos fina vänner där vi blev bjudna på dryck.... till exempel grapefruktjuice. Sedan fortsatte vi på vår destination någonstans att bada, och jag avslutade den destinationen på SSHL bryggan.... Nej i vattnet vid bryggan. Sedan for vi hemåt och grillade middag... Och marsmallows.
NU är frågan hur många det var som faktiskt läste igenom allt. 
 

världens gosigaste

Okej. Jag dör valpdöden nu!

Väg

Fick fnatt idag när jag kom på att jag har velat ta en sån här bild ca tusen år. Med tanke på att jag åker på den här vägen flera gånger om året (eftersom den leder till mormor) så sa jag idag till mamma att stanna bilen när jag ändå hade kameran i baksätet. Självklart ställde jag mig i takluckan på bilen och började knäppa en serie medan mamma lät bilen rulla i ca 10. Var ändå skiträdd.

harry

Jag komnmer aldrig kunna ta mig här ifrån! Från och med nu är jag och mormor stolta ägare av en Harry. Världens finaste tax på 2.5kg! L Y C K A