LÄNGE LEVE STUD 13

Åh, nu har han tagit studenten! Han som har stått ut med mig (exakt idag faktiskt) i ett år. Han som hjälpt mig ca varje onsdag på bildläxis och han som jag har dragit ut och longboardat/cyklat med sent på kvällen. Mår bara så himla bra av den här människan, for real! Bästa tillägget av broder jag någonsin kunnat få. Han är den där som man bara kan säga allt till, och inte behöva vara orolig för att någon ska få veta. Den där man bara vill krama om för att man kan... Och den där som gör så man börjar gråta bara av tanken att vi inte kommer träffas fler gånger vid skåpen. Det är en sån där sak som gör ont. Har bara en känsla av att han kommer finnas hos mig hur länge som helst. han är verkligen den där vännen som man aldrig kommer glömma.
För dig, Alex. Fyfan vad du är bra!
STUD TRETTON ÄR NI KLARA? JAJAMENSAN FATTAS BARA OCH SÅ FINNS DET DOM SOM HAR FLERA TUSEN DAGAR KVAR OCH SÅ FINNS DET DOM SOM HAR NOLL DAGAR KVAR.

Hamnmys med far


Drog en pose på bryggan i mina regnbågsskor, how fancy? REAL FANCY. (pappas fotoskills är ju.. ja)

hashtag glad

Smaken av mjukglass från våfflan och lukten av hamn är sommar.

dat hoe be like "ya ain't no paparazzi" hell yeah I am.

*Better run away piew piew*

ankfan åt upp min glass också.... [LÄS: pappa kastade delar av min våffla hela tiden]
 
Imorgon hämtar vi hunden och jag är lyckligaste flickan i världen! Och jag och Lovisa har äntligen fixat biljetter till hultan! This is Hultsfred fan!

Artist ft. Artist

Den gamla trenden att artiser eller band gör en låt med en annan artist eller ett annat band har aldrig riktigt ruttnat bort. Självklart hade den flugan sin största period när det var RnB och pop som gällde. Men nu har även sverige tagit tag i flugan, och våra kära rappare har under en kort period producerat flera låter i "ft.-stuket" [LÄS: AKI ft. Kapten röd med låten När solen går ner, Petter ft. Daniel Adams-ray med låten Håll om mig och Kartellen ft. Dani M med låten Mina områden.]
Men det är inte över här! Igår trillade jag nämligen över den bästa kombon du kunde hoppas på; nämligen Movits! ft. Maskinen. Jag ska inte skriva mer, utan låta er njuta av den här sköna kombon!

Hatar fåglar

Den där lilla söta. Den gick sönder idag. Två dagar tog det! Inte nog med det så sitter hälften av den kvar i hålet= omöjlig att få ut. Kommer alltså inte kunna lyssna på musik i min ensamhet längre. Någonsin. En trasig mobil har jag allt!
Avknappen som har fastnat, spräckt fram- och baksida, går inte att lyssna på musik, trög hemknapp, lagg över huvud taget och den kraschar gärna utan att förvarna mvh förtvivlad.
 
Den onödiga prylen får 0 av 5 P helt enkelt.

Uppsala är bra att shoppa i

Börjar här alltså. Shorts från Monki för 250 svenska. Och en fläck. Det var mitt fel.
Ett par skor från skopunkten (nu är de regnbågsfärgade) 149 kronera
Sminktops, svart Caviar till naglarna, festivalkit och Batiste torrschampoo. 
Lyckan när BikBok säljer caviar!
Den lukten är pretty nice. Just sayin'
Onödigt dammskydd för hörlurarhålet. Perteh neis.
Öronproppar-ish pga känslig som få och rädd om öronen (<3)
Linne från BikBok 129 kronor och en maxikjol i svart från GT- 299:-
Till slut en jeans.... jeans... blus/skjorta/wtf? 299 kronor på bikbok och ett virkat linne 249:- på GT.
Sedan köpte jag lite trosor också men känner ingen vacker anledning till att dela med mig av sådant trams. Ni får ändå aldrig se dom i verkligheten osv.
Det här var alltså resultatet efter en mys-pre-morsdag-dag i uppsalat. Fikade på Wayne's och åt lunch på en mysig restaurang mitt på torget ungefär. Det var även någon slags parad och torget luktade somrigt av de färska jordgubbarna som såldes.

RC Chocolat

Bilder från en fika på RC.
Nu ska jag plugga massa tyska. Jag var även på bildläxis idag och fick tag i lite batik färger. För er tvåtusentrettonare som inte vet vad batik är så är det nutidens tie dye. Som sagt så har jag ju klippt lite i två gamla t-shirts, och projektet är inte över än. Ska även dra och shoppa i helgen så då kan jag köpa ett par sketna vita tygskor att färga. Det blir la spännande!

Två fulla säckar oanvändbart senare

Kolla bara på det här! haha, första lådan i högra garderoben på vänstra bilden... KATASTROF. Och så har jag haft det i min garderob det senaste... halvåret? Kan faktiskt inte komma på när jag tömde min garderob och torkade av insidan helt och hållet senast...
Men nu luktar det gott istället för instängda kläder och jag märkte att jag verkligen inte har mycket kläder alls.
Det sköna med att rensa garderoben är att du hittar massa kläder du glömt bort, och saker du aldrig skulle tänkas bära... Så nu har jag klippt sönder en skjorta och två fula t-shirts. Allt är nu perfekt till sommaren!

Proper och elegant

Nämen hallå!
Tog en go bild sådär... Och det är ganska trevligt faktiskt, för i Mars så tog jag några bilder på exakt samma ställe... Då såg det ut såhär.
Dayyyyyymn. Hur som. Idag var jag sådär proper och elegant. Hade ingen anledning bortsett från vädret, så jag kravlade ner i en kjol jag köpte sisådär 2010 och mormors spetstopp från tidigt förra århundradet.
Direkt efter jag tog första bilden så kastade jag av mig jackan. Har aldrig varit så varm tror jag!
Så jag började le mot kameran och ehm... kastade hår i ansiktet så du inte skulle se hur röd jag var!
Typ så ja.
Efter de här bilderna togs så kastade jag på mig ett stycke bikini och shorts, kladdade in mig med kokosnötsolja och satte mig på altanen med andra delen av torka aldrig tårar utan handskar. Och apropå inga handskar så skar jag upp halva handen när jag skulle skära upp en macka mvh i alla fall mätt.
 
 
Och jag har bränt mina ben till små tomtenissar.

Tre outfits med samma topp

Kjol- Cheap Monday                     Shorts- DIY                                Shorts- BikBok
Toppen är mormors gamla som jag absolut älskar! Det här var bara ett litet inlägg om att stylea en spetstopp som går över naveln (vilket kan vara jobbigt att bära om du inte är så bekväm med att visa magen). Därför är det alltid bra med ett par high waisted shorts eller en hög kjol som täcker biten som annars skulle vara blottad.

En taxameter

Här har vi honom! Hubbe, Harry, Harrods, Mr. Selfridge, you name it. Om två veckor åker vi och hämtar denna dvärgtaxametern som i ca 15 år framöver kommer vara min och mormors.

Moln

 
Oh my. jag låter som en kratta i mikrofon, men jag tänkte något i stil med "vafan Lykke, Swagetti Yolognese liksom!"
Så här får ni. En film där jag sjunger. You're all welcome. Och all kritik uppskattas.
Snälla var lite snälla mot mig, jag var helt sprallig i magen när jag spelade in!
För övrigt så går det inte så bra det här med mitt projekt. Har ju inget att redigera med.
 

Sneakpeek

Sneakpeek på mitt lilla projekt. Bilden är inte färdigredigerad. Det finns mycket kvar att jobba på, men jag tänkte att jag ändå kunde ge ett litet smakprov!

Idéer

Ni kan inte ana vad jag har i tankarna. Tidigare idag gick jag runt i skogen precis utanför mitt hus, och kom över en träkoja. Nu har jag varit där ungefär hela dagen och rensat och gjort "fotofint". När solen har tagit sig ned ännu en bit så kommer jag dra dit med massa rekvisita och ny fotoutrustning (som jag fick på konfirmationen) och fota lite mystiska bilder. Jag menar, hur mystiskt låter det inte med en flicka i träkoja+mjöl?
Ni får säkert se lite sneakpeeks senare i veckan, och när datorn fungerar igen så blir det att redigera bilderna! Det här kommer nog bli grymt.

Instagram

Glöm inte att följa mig på instagram, @rymdfarkosten

Om att hylla låtar

Jag vet att jag redan har tagit upp den här låten. MEN snälla, låt oss ägna tre minuter och femtioen sekunder åt världens finaste låt? Tänk er i sommar. På en longboard eller en cykel eller på stranden med ditt favoritsällskap. Jag har haft den här låten på queue hela dagen. Inte så konstigt, för jag har befunnit mig på min longboard mellan ca 14-19 idag.
Imorgon åker jag till dalarna, vilket betyder att the amount of wifi kommer vara på ca 0. Sedan har jag inte tid för den delen. Jag ska nämligen rida och klyva ved i tre dagar. How fun? Kommer vara biff i alla fall! Har ni tur så blir det något tidsinställt till imorgon.

Oh my

 
summer lovin
Vad tycks? Något jag satte ihop här om dagen på polyvore. Det här är något jag absolut skulle kunna tänka mig att bära i sommar!

Favoritlåtar just nu

Sånt där som bara är på queue hela dagarna och myser in sig i vad som börjar likna sommarluft.
Det här är ju den bästa musikvideon som har skaspats!
Don't ask me why, men Gud vad jag känner igen den här låten!
Jag lyssnar normalt inte på sån här musik, men herregud vilket dropp! (OMG that's kinda töntigt)
tillbaka till riktig musik! Det här är nytt för mig. Lite Mumford&Sons-ish... älskar det för mycket!
Säger inte för mycket. Det här är bra skit.

Konfirmation 4/5 2013


Från vänster: Kerstin, Vilma, Präst, jag, Lovisa och Fabian. 

Farfar kom och hämtade mig från parmesanvillan. Den var gul och hette permanska egentligen but I don't give a damn.

Presentöppning och glädjen när jag förstod att paketet innehöll en reflexskärm

Familjen Plöen, Storebror Leo, mamma Nina, moi, Pappa Kent och stortasyster Linnéa

Flickvän Johanna, bror Leo, mamma Nina, moi, Pappa Kent, pojkvän Erik och syster Linnéa

Min älskade favoritmormor.

bror Leo, knasmormor Laila, moi, syster Linnéa

Kusin Robin, bror Leo, moi, Kusin Kalle, syster Linnéa, kusin Johanna och kusin Jesper.

Älskade farmor och farfar.

Den här bilden togs givetvis idag, därför är den sist av uppenbara skäl. Men min favvisVilma måste vara med! 

Konfirmation

Bilder från Instagram, @rymdfarkosten
Har inte hunnit ladda upp några bilder då jag har konfimerats i helgen. Men så fort kameran kommer hem så kommer jag bomba med fina bilder! Medan får ni nöja er med instagram bilder.
 

Längtar tillbaka

Okej... Idag är det exakt ett halvår sedan jag satte på planet hem från den här vackra staden. Hemskt hur fort tiden går!
Såå om någon ska dit ungefär snart, så texta mig så jag kan hänka!

"Love is all you need?"

Wow...Jag vet att den är 20 minuter, men jag skulle verkligen vilja att alla såg det här. Har ont i hjärtat och vet inte vad jag ska ta mig till!
Filmen handlar helt enkelt om hur samhället skulle vara om det var heteros vi hackade på istället för homosexuella. Allt är upp och ner. Verkligen. Har så dåligt samvete även om jag aldrig skulle hacka på en homosexuell. Okej, alla är människor och nu ser vi på det här tillsammans,

Valborg del 3

Självklart samma utrustning som jag skrev om innan. 
ISO-200
f/8-17

Valborg del 2

Tyckte om de här bilderna himla mycket. Blev så kraftfullt också med avmättade bilder. 
Pentax K-x, Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di, LD Macro 1:2 var det jag använde för bilderna. Och mitt stativ såklart med tanke på att det var långa slutartider,
 

Valborg del 1

Gårdagen var underbart mysig. Träffade trevligt folk vid brasan nere i hamnen, och fotade himla massa fyrverkerier.

Julia, Ellen, Linn, Lovisa, Linnea och Kerstin. Så himla fina flickor jag har!

Louise och Celine. Gud så mysiga de här personerna är ändå.
 
Jag skäms så otroligt mycket över att bilderna blev så brusiga på tjejerna. När det tas impulsbilder så glöms ISO-talen bort. Självklart ungefär.