År 2013 har varit...

Allt. Egentligen. 2013 har varit allt.
 
Tänkte för en gångs skull vara lite mainstream och svara på frågor om tjugotretton.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Åh ja! Var på festival och träffade en underbar person till exempel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur har ditt 2013 varit? Det har varit allt. Mest jobbigt. Det har varit ett jobbigt och grått år med ångest och sådant. Men de ljusa dagarna har därav varit ca ljusast i världen, för det var sådan stor kontrast liksom!

Största misstaget i år? Oj... Missa Phoenix och Hudson Taylor på Hultsfred kanske?

Tror du att år 2014 kommer bli bättre? Det måste det bli! Runt alla nationella prov så ska jag vara lyckligaste flickan på jorden har jag bestämt.

Blev du kär i år? Men ååh ja jätte!

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 19/1, 13-15/6

Bästa köpet? Typ allt. Allt jag köpt på Urban Outfitters!

Vad spenderade du mest pengar på? Urban Outfitters i överlag. Vägrar kolla på kvittona hihi.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Det var en svår! Men Spegelen av Panda Da Panda, allt Håkan-relaterat, allt Veronica-relaterat, Small Hands och Strawbear av Keaton Henson, Youth av Daughter och alt-j med Fitzpleasure och Breezeblocks, givetvis.

Vem har du umgåtts med mest? Fredrik, Gustav, Julia, Amanda. Önskar jag fått mer tid till de där som inte går på samma skola som mig och som jag saknar så upp i öronen mycket!

Bästa minnet från 2013? Hultsfredsfestivalen, Umeåresan, alla konserter för övrigt (Håkan mest tror jag). 

Hur många kysste du? Kysst allt :-)))

Har du haft ett förhållande under 2013? Nej. Det har saknats.

Är det något du saknade år 2013 och vill ha 2014? Saknade det mesta. Träffade för få personer, lärde mig för få låtar, tog inga initiativ osv. Saknar ca allt. Vill göra om och göra rätt!

Vad önskar du att du gjort mer 2013?  Vad önskar du att du gjort mindre? 
Mer: vänner, bra-mående och skrattande
Mindre: osäkerhet, innesittande och uppmärksamhetssökande.

Största musikaliska upptäckten? Hittade tillbaka till Håkan,Veronica Maggio, Lykke Li. Hittade Alt-J, Bastille, Lumineers, Keaton Henson, Damien Jurado.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Honom?

Vad fick dig att må bra? Vännerna som stannade under mina ups and downs. Té och la familia.

Vem saknade du? Lovisa Lovisa Lovisa Lovisa Lovisa.

De bästa nya människorna du träffade? Johannes och Gustava!!! (<3

Höll du några av dina nyårslöften? Lovade mig själv att träna mer! Det gick nog! Har större krav på mig inför 2014 dock.

Vilka länder besökte du? Lettland, Österrike, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Österrike igen hihi, 

Har du skadat dig under 2013? Inte så farligt, ramlat på brädan lite till och från, samt ramlat av cykeln när jag försökte cykla utan händer, stående i en uppförsbacke-

Gjorde någonting dig riktigt glad? Julafton var det bästa jag varit med om typ.

Hur tillbringade du julen? Vi var femton personer, och Harry såklart. Morgonen började med lite julklappar och frukost. Sedan började släkten komma, vi kollade på Kalle Ankas jul såklart, åt god julmat, fotade massor, öppnade julklappar och allt var bara så fint! Trots att det ingen snö fanns.

Bästa du fått under 2013? Harry kanske? Sedan självklart gymkort, och de fantastiska julklapparna!

Bästa boken du läst i år? Läst om Kapitulera Omedelbart Eller Dö, andra delen av Torka Aldrig Tårar Utan Handskar, Konsten Att Vara Kvinna. Har läst för lite i år!

Favoritserie? Awkward och The Inbetweeners!

Något du önskade och fick när du fyllde år? Skidjacka, gymkort, stativ.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Gick i skolan, gymmade.

Hur skulle du beskriva din stil 2013? Pittoresk, byx-hat och blommor. Som det ska vara liksom.

Vilken kändis blev du mest sugen på att träffa? Håkan och Thibo. Sedan böev jag ju så starstrucked i Gustaf Norén i Mando Diao. Honom vill jag gifta mig med hihi.

 

Juklappar

Jag har ingen tid till att lägga ut bild på det jag fick... Och det är nog för sent för mycket har redan börjat användas.
Kolla designdrömmen förresten! Lovisas julklapp till mig (<3).
 
Av det jag fick, så måste jag säga att min iPhone 5s, vinylspelaren, ukulelen, stavarna, Joy Division+Veronica Maggio vinylerna samt mina vita Dr Martens de bästa julklappsdrömmarna. Jag är ju så in i bergen förälskad i skorna, och vinylerna låter för bra! Min champagnefärgade iPhone beställde vi ju i oktober, så jag var himla lycklig över att få öppna det paketet!




 
 
 
 

Från oss alla, till er alla.

En riktigt. God. Jul.
Ni ska väl få en vy på mina julklappar också. En spelar musik i mitt rum just nu och en annan hade jag på fötterna när jag var utomhus tidigare idag.
Hoppas ni hade en fin jul, det hade iallafall jag. Kram på er!
Visst ja, sätter du ett finger på f5 så ser du julklappen från bästa Lovisa! Min blogg känns himla fin nu igen 

Islam

Pluggar till ett prov jag har imorgon. Som vanligt svarar jag först på olika frågor kring ämnet. Både påhittade och de som finns i boken. Sedan läser jag in ett röstmemon och lyssnar på det inatt/imorgon under håltimmen när jag befinner mig på gymmet.
"Hur ser kristna på Jesus och muslimer på Mohammed?" Well. The folks has spoken.
 

STHLM

Bild från senaste besöket i Göterborg (<3)

Sitter säkert i stockholm någonstans när det här publiceras. Det är nämligen tidsinställt.
Jag och Sigge kommer mötas upp nu innan konserten, men först ska jag nog hitta något att äta samt möjligen hitta julklappar. Det är ju sånt man behöver få klart nu!
 
Igår var det ju Lucia, och det här firar vi med skolan i kyrkan halv åtta. Det är så himla vackert! Dock somnade jag så det blev inget fotande.
 

Man måste dö några gånger innan man kan leva

Åh nu är jag konsertpeppen! Kollade igenom bilder från sommaren, då jag såg 27 artister! efter det har jag sett Oskar Linnros för andra gången i år, och IMORGON är jag på Håkan!!!!!

Mando Diao. Dör snygghetsdöden

Kolla hur han kollade in i min kamera. Vill typ äta upp honom

Hjälp
Och Kiiiim! "I feel hazy, why is everything black and white?" Jo för att kvalitén på bilderna sög dolme, och jag tänkte att b&w är lite sådär blickar-tillbaka-till-fina-minnen.
 

You scum bag you maggot you cheap lousy faggot

Tröja från Beyond Retro
När jag pluggade i STHLM i fredags så passade jag ju på att haffa upp storasyster. Vi tog en fika på Drottninggatan, där bl.a Robyn satt när vi gick ut! Efter det gick jag, Linnéa och Erik runt lite i stan, och jag försökte avsluta julklappshandlandet. Det är inte mycket kvar nu!
Tröjan köpte jag till mig själv på Beyond Retro, sedan handlade ännu mer grejer på Urban Outfitters. Vill inte ens tänka på julklappssumman från den affären nu.
 

Jul Jul

En liten del av mitt rum sådär

Julpyntade i mitt rum för någon helg sedan. Det var ju himla mysigt! Jag fick även upp min ljusslinga över sängen så jag alltid har små stjärnor över mig.
Jag funderar förresten på att göra en ny cover. På en jullåt då såklart. Har ni något tips? Lämna gärna en kommentar eller skicka privat. Min kik är fortfarande Lykkeploen, och samma namn gäller instagram.
 
Kram på er
 

Prova-på igen

Jag har provat på ännu en skola. I fredags var det visst!
Skolan heter Kungstensgymnasiet och ligger mitt i Stockholm, och tro mig när jag säger det här- linjen var det bästa jag hört!
Foto-Europa är ju som gjort för mig, men skolan hade för många cons. För enkel matte, trist mat och brist på engegemang hos eleverna gjorde ju allt som jag hörde på gymnasiemässan mindre intressant.
Så vad var alla pros då?
Låt oss säga att linjen heter FOTO-EUROPA. Jag som älskar språk och foto! Du får en laptop och en systemkamera, skolan ligger centralt, för att komma in så ska det göras ett fotoprojekt (HUR COOLT LÅTER DET INTE?) samt en intervju runt projektet som du kan tjäna 100p på. Linjen har väldigt många intressanta ämnen och i trean snackar vi tre veckor praktik i Düsseldorf!
 
Jag berättade om det här för älskade Margret, SSHLs skolchef, och hon sa att kommunalskolor är sådana, och det är inte mycket som kan göras åt det. Därför tyckte hon att jag skulle provgå på Södra Latin också, för den skolan är rätt lik SSHL i undervisning osv. Så provgång i humanistiska linjen där blir himla kul!
Enda jag oroar mig för nu är betygen, om jag kommer in och så.

 

En månad kvar

Om exakt en månad fyller jag moppe! Samma dag får jag även terminsbetyg och slutbetyg i Teknik! Kollar även på bilder från 1 år sedan... Och då såg jag ut såhäääär

Låg på operationsbord och lät en kirurg skära i min läpp också. För att få ett nytt ärr.
September. Då var jag något ofattbart lycklig. Mitt hår var ju himla fint också.
På min födelsedag det där. Tänkte testa en ny frisyr, men det blev som aldrig av.

Träna+plugga?

Ungefär såhär ser jag ut när jag tränar. Skorna är Nike free run 5.0, Sport bh från H&M, tights från Forever 21 och tröja från Monki.
Något jag har börjat göra är att träna och plugga samtidigt. Iallafall inför prov.
Jag läser in sidorna och mina anteckningar i ett röstmemon, sedan drar jag till gymmet och tränar medan jag lyssnar på sidorna jag ska plugga in. När jag kommer hem lägger jag mig i ett bad, samt anteckningsblock och skriver ned så mycket jag kommer ihåg. 
Att läsa högt, beskriva för andra och skriva ned det du ska lära dig hjälper dig att komma ihåg allt längre. Så det du gör när du tränar och lyssnar på dig själv är att 1. läsa upp allt högt 2. beskriva det för någon som behöver det (du själv) 3. skriva ned allt på nytt.
Visste du förresten att när du rör på dig så tar du lättare in saker? Kroppen skickar ut något med ett komplicerat namn som säkert slutar på -ner, vilket hjälper dig att koncentrera dig samt, som jag skrev innan, ta in allt lättare.
Du behöver ju självklart inte ta dig till ett gym eller så. Det räcker med en promenad eller en joggingtur. Bara, rör på dig! Och spela in allt. Så kan du lyssna på det när du sover också. Då tar ditt undermedvetna in allting!

What's on my iPhone TAG

En liten film av TAGen 'What's on my iPhone'.
Tänkte snabbt visa upp vad som finns på min mobil och mina två favoritappar i mobilen. Om ni vill så kan jag lägga upp en video på hur jag redigerar mina bilder till instagram? Har nämligen fått lite förfrågningar på instagram gällande vilka appar jag använder osv. Skulle det vara kul kanske?
Hoppas första advent har varit trevligt för er! Jag har haft det jättemysigt.